Zaterdag 23 Juli 2016 : Emslandkampen en kunst fietstocht.

Om 10.00 uur verzamelen voor de fietstocht in de kantine van de v.v.Schoonebeek op sportpark de Gruinte te Nieuw-Schoonebeek.Hier inschrijven voor de tocht met koffie en krentestoet en dan naar buiten voor de uitreiking van het eerste exemplaar van de routefolder van de Historische vereniging Nei-Schoonebeek over Emslandkampen en kunst.

André Lambers overhandigd de eerste folder aan Pieter Albers die al voor de 9de keer meegaat op deze fietstocht en die heel veel verteld over de kunswerken en de kampen Bathorn XIV en Alexisdorf XV, bestuurslid Joop Schepers ontvangt ook een exemplaar.

Om 10.30 uur vertrekken we op de fiets richting Gr-Ringe naar het spoorstation waar de Russische krijgsgevangenen in goederenwagens aankwamen en doorgingen naar de kampen Alexisdorf en Bathorn.

Om 12.30 uur koffie en broodjes  te Hoogstede An der Vechte en daarna en verkorte documentaire film over Ab Masselink die dit heeft meegemaakt in Gr-Ringe toen hij bij en boer werkzaam was op het land bij het station.

Na de film weer op de fiets richting Bathorn en Neugnadenfeld en het Russisch Kerkhof,om ongeveer 16.30 uur waren we weer terug op de parkeerplaats de Gruinte.

 

 

 

 

Donateur of lid worden

De Historische Vereniging Nei-Schoonebeek zet zich in voor het behoud van de historische schoonheid van Nieuw Schoonebeek en moedigt de studie van de plaatselijke geschiedenis aan. Ondersteunt u deze doelen? Word dan donateur of lid van onze vereniging. Voor €5.- per jaar bent u al donateur en de contributie van een lidmaatschap bedraagt slechts €10.- per jaar. Daarmee levert u een bijdrage aan onze inzet voor Nieuw Schoonebeek.

This information will never be shared for third part